torsdag 23 februari 2012

Le petit noir

En liten svart är ett måste i garderoben och det finns gott om svarta klänningar därute som väntar på nya glansdagar. Svarta secondhandplagg innehåller till skillnad från nyproducerade svarta plagg ofta färre kemikalier då de tvättats ur efter hand.





Är supernöjd med denna modell, gillar klänningar som kan användas både till vardags och fest beroende på vad man kombinerar dem med.



2012-02-19: Såhär ser mina planer för den svarta klänningen ut. Jag kommer att konstruera nya ärmar, göra förändringar på livstycke fram och korta av kjolen.


Jag har klippt isär klänningen och bestämt mig för att behålla hela livstycket bak samt delar av livstycket fram. Kjolen är gigantisk så det finns gott om tyg som räcker och blir över bl.a. till nya ärmar och ny mittdel på livstycket.








Forts. följer...


2012-02-09: Skulle gissa på att denna klänning har Romskt ursprung, man får en känsla av att den har en historia att berätta och den verkar vara välanvänd. Många av sömmarna är handsydda och man ser att fantasin har flödat fritt när den fick sin design. Färgen är korpsvart och den har fin struktur i tyget. Underbar!  





Klädda knappar i ryggen




Ska bli spännande att göra om denna stora klänning till något mer petite, ska korta av den, anpassa storlek och göra några ändringar på livstycket :)




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar