fredag 17 maj 2013

10 tavlor




I sommar målar jag 10 tavlor till en utställning - 3 festdage for maleriet - i Huset i Magstraede i Köpenhamn (6-8 sept). Det är många konstnärer som  ställer ut men för min del är det den första riktiga utställningen jag är med i och det ska bli riktigt spännande att vara med! Ser det som en bra möjlighet att prova på att färdigställa tavlor till en utställning. Kul också att man får ha med tio tavlor, formatet är 20X20cm och alla konstnärer använder likadana målarplattor. Det blir verkligen en utmaning, funderar fortfarande på vad jag ska göra...kanske ett tema...eller bara en samling av sådant jag gjort...eller utveckla de bilder jag gjort på målargruppen...Hm... :)

2020visions.dk



fredag 10 maj 2013

Svarta sommarplagg

Förra helgen fick jag sån lust att sy, så jag rotade fram några gamla mönster och några svarta tyger jag hade på lager och satte igång. Klänningen gjorde jag utifrån en annan klänning. Jag gillar svarta plagg, de är tidlösa och lätta att klä upp eller klä ner men kanske får det räcka med dessa svarta plagg i garderoben för denna sommaren.




Även den som är mindre van vid att sy skulle lyckas med klädsömnad utifrån mönster/arbetsbeskrivningar med bilder - det är bara att  göra som det står(kanske plugga in några begrepp) och improvisera lite när man kör fast! Ibland kan man ha turen att hitta charmiga gamla mönster på loppis/secondhand. Man behöver inte ens göra som det står utan utforma plagget som man själv vill ha det, det är bara viktigt då att prova plagget ofta, mäta noga och ta in/lägga till lika mycket på båda sidor. 

I de mönster jag använde var kavajen kort och ganska fyrkantig, jag förändrade den till en kappa med lite smalare ärm med slag och gjorde den längre bak. Jag sydde även ett skärp till. Shortsen hade i mönstret smalare linning, gylf och slag/uppvik vid fållen, jag valde att göra en enklare modell med dragkedja och knapp i sidan.