söndag 20 januari 2013

Randiga brallor

Jag har just stickat färdigt ett par byxor till min systerson Ruben. Han bor i Norge och har fjällen precis bakom husknuten så han behöver något varmt att dra på sig ovanpå understället så att han håller värmen ute i snön och kylan. Byxorna är stickade i Drops Alpaca och jag har utgått från ett mönster från Garnstudio - "Happy Ending" heter modellen(udda namn på en byxa?). Ruben fyllde just 3 år så det fick bli den största storleken 3/4år. Jag har i detta fall stickat ganska löst och sen tvättat det färdiga plagget för hand och bearbetat det en aning (kramat och gnuggat försiktigt) - då blir de något tätare och varmare men behåller den mjuka känslan.

Visst blev de fina! Nästan så man vill ha ett par egna när det är kallt och grått ute :)

söndag 6 januari 2013

Porto Colom, Mallorca

Jag har varit i Porto Colom på Mallorca en vecka och hälsat på min syster. Det är väldigt lugnt och skönt där såhär på vinterhalvåret, inte en solstol eller turist i sikte man hör mest galande tuppar, fågelkvitter, havets vågor som slår upp mot stränderna, en och annan hund som skäller och någon enstaka bil som kör förbi. Det har varit ca 15-20 grader varmt vilket gjort att man kunnat vara utomhus och se sig omkring utan att bli trött av värmen. En av dagarna tog jag några timmar för mig själv och gick en lång promenad. Jag behövde inte gå långt förrän jag hittade något intressant att studera!

Hamnen


I närheten fanns en grusväg som ledde till en stig som ledde till ett stort område med lavastensklippor vid havet - kargt, mäktigt, vackert. Där fanns en liten strand där vågorna slog in mellan klipporna, ett litet stenhus stod precis vid strandkanten och om man tittade närmare såg man de små gluggarna i de murade väggarna och slitaget efter vind och hav.

Klipporna vid Cala Marcal



Jag köpte papper och en vanlig svart tuschpenna med tunn spets (0,5) i en liten butik i byn, har inte tecknat så mycket med denna typ av penna förut så det blev ett bra tillfälle att prova på och känna in hur den kunde användas.












Ibland kan de mest intetsägande bilder ge ett spännande uttryck när man arbetar vidare med dem. 


Mellanrummen - gluggarna, ytorna, ljuset, skuggorna - den karga naturen har fastnat på min näthinna. De mörka ruggiga dagarna när regnet duggar och vinden piskar ska jag stänga ögonen och sätta mig vid det lilla huset vid klipporna och njuta av eftermiddagssolen och vågskvalpet.