måndag 13 augusti 2012

Stick-upprop: Lilla Äng!



Hemslöjden fyller 100år och i Malmö firas detta bl.a. med ett Stick-upprop där vem som helst får vara med och utsmycka Malmö centrum under Malmöfestivalen. De medverkande genomför valfria stick/virk-projekt av restgarner. Jag och en av mina vänner har bokat in oss på en lyktstolpe på Lilla Torg. Projekt: Lilla Äng.



Se mer info om stick-uppropet:
Se vår presentation här:
Vi stickar en 180cm lång "gräsmatta" som grund och sen ska den fyllas med blommor och blader - temat är vildvuxen äng. Prästkragar, Vallmo, Smörblomma, Blåklocka osv...Jag har börjat så smått med Prästkragar och Vallmo, virkar på fri hand vilket ger ett mer levande uttryck. Kul litet sommarprojekt dethär! :)forts. följer...








Sådärja, nu är Lilla Äng på plats. Vi blev jättenöjda med resultatet och det har varit mysigt att pyssla lite med detta emellanåt i sommar!! Nu står den där och lyser upp ett av torgets hörn :)

fredag 10 augusti 2012

Knäbäckshusen

I förrgår var jag med målargruppen i Knäbäckshusen och målade. Det är magiskt vackert där nere på Österlen vid havet och jag kunde inte låta bli att slänga mig i vågorna först en gång, sen en gång till fast det bara var 13 grader varmt i vattnet och regn. Sen satt vi och skissade en stund innan vi gick upp till en sommarstuga och målade. Jag hade så höga förväntningar på mig själv denna dag, hade tagit med mig tre dukar, men det blev till slut bara en duk och det blev inget färdigt att hänga upp på väggen som jag hade tänkt, men denna kan nog bli en bra grund att jobba vidare på. Vill skapa mer djup och göra den mer abstrakt, fånga känslan.


Här har jag arbetat vidare något med vitt och kolkrita för att tona ner det verklighetstrogna, tänker mig att denna tavla ska få många lager med färgskiftingar och kolkrita som lyser igenom, kanske ska jobba med komplementfärgerna blå och orange samt svart/vit/grå och med spatel...just nu står den framme på staffliet hemma så att jag kan måla lite då och då...väldigt bra att slippa plocka undan och plocka fram varje gång man vill måla. Forts. följer!


Andra vackra motiv att arbeta vidare med...