fredag 25 maj 2012

Paus

Hej du som kikar in emellanåt! Kul att du gör det :) Eftersom jag är lärare har jag sjukt mycket på G såhär i slutet av terminen och det blir inte mycket tid över till egna projekt. Snart är det sommarlov och massor av tid till skapande!! Välkommen åter om några veckor!



lördag 12 maj 2012

Skaparröra igen

Älskar rycken. De sätter fart på mig, ofta från noll till hundra! Fantastiskt! Idag har jag börjat på ett linne och en kjol och har även limmat några örhängen :)





Denna klänning köpte jag på myrorna för ett par år sen, har använt den en del på somrarna då den är väldigt tunn och skön. Har tröttnat lite på den och har gjort om den till en kjol vilket gör den mer användbar. Eftersom ärmarna är fina sparar jag dem och kommer ev. att sy en blus om jag hittar något passande tyg.

Linnet är sytt i eko bomullsjersey, spetsen som är fastnålad och snart ska sys fast kommer från en gammal 20-talsgardin jag fått av syrran. Blir snyggt till ett par chinos i sommar.


                                            

                                            
Några av de knappar jag hittade på en loppis i våras, fastnade för de klädda knapparna. Örstickarna har jag beställt från silvergrejs.se.

tisdag 8 maj 2012

Inspirerande kväll i Lomma

Idag åkte vi till Lomma med målargruppen för att träffa Lena Ulvsbäck som ställer ut på kafé/galleri Kajgatan 34. Lena som har en hel del livserfarenhet delade tankar om livet, bl.a om hur viktigt det är att våga göra det man vill och att vara sann mot sig själv och andra. Jag fick sån lust att resa till Frankrike och måla när hon berättade om all tid hon tillbringat där på en liten ort utanför Nice. På Kajgatan ställer hon ut portätt i olja. Väl värt ett besök!

I taket på kaféet hängde intressanta lampskapelser tillverkade av gamla bordslampor samt mjölkdunkar. Så grymt coola. Designer - Christian Almström.





På restaurangen Oliveras som ligger bredvid kafé Kajgatan 34 ställer en av medlemmarna i målargruppen - Gerd Sunde - ut några av sina verk. Jag är en stor beundrare av hennes sätt att måla. Hon får färgfält och penseldrag att smälta samman till drömlika landskap som man inte vill släppa blicken ifrån.



Inspirerade gjorde även den vackra hamnmiljön. Godkväll!